Speksteen

Van Ruwe steen tot een prachtig kunstwerk. Speksteen is een gesteente dat in de natuur voorkomt en dat in kleur en hardheid varieert per land van herkomst, maar ook vaak binnen een steen.  De onbewerkte steen verraadt vaak niets van zijn kleur en geaderdheid, maar toont hoogstens een lichte of donkere indruk. De voor sculpturen geschikte speksteen komt met name uit Brazielie, China, India en Kenya.

Braziliaanse stenen hebben na bewerking meestal een volle bruine tint zonder veel variatie. Het oppervlak heeft in het algemeen een matte satijnzachte warme glans. Stenen uit China kenmerkt  zich juist door een zeer gladde, koel oppervlak. Indiase stenen hebben allerlei kleuren, zoals bruingroen, soms vel groen, bijna turkoois of lichtbruin met donkere spikkels. Na bewerking krijgen ze een warme glans. Stenen uit Kenya worden niet vaak gebruikt daar deze relatief hard zijn. Door gebruik te maken van de juiste gereedschappen (webwinkel) kunt u uw speksteen vormen en figuur geven.

Ook hebben wij al stenen die voor bewerkt zijn zodat u daar makkelijker vorm aan kunt geven. Het is ook mogelijk om van speksteen sieraden te maken. Daarvoor hebben wij ook speksteentjes die u op een leuke manier kunt vormen tot een sieraad of kralen. Ook is het mogelijk om onder begeleiding van ons een workshop speksteen vormen te volgen. U zult versteld staan van uw eigen resultaat tijdens het gezellig samen kunstwerken maken.

Meer informatie over deze workshop