Over ons

Op 1 april 1992 is Riek van de Bor begonnen met het maken van sieraden op een slaapkamer. Deze werden destijds op de boerderij verkocht. Sinds 1 juli 2011 zijn wij verhuisd naar Marknesse.

Het maken van sieraden is in de loop der jaren uit gebreid met textieldecoreren, acrylschilderen, volksschilderkunst (hindeloper stijl, Makummer stijl), porselein decoreren, groen en bloem decoraties, glasgravures,  mozaïeken, Bob Ross en Gary Jenkins schildertechniek, kaarten maken, speksteen, Powertex, zeepkettingen, creapop home decoratie.

Bob Ross workshops

Sinds 2004 is Riek gecertificeerd in de Bob Ross landschap schilderen en in 2005 heeft zij de certificaten behaald in het bloemen schilderen en in 2006 in het dieren schilderen.

Gary Jenkins workshops

Sinds 2008 is Riek gecertificeerd in de Gary Jenkins schilder techniek. En is zij in de buurt van Berlijn door Gary en Katwhren zelf opgeleid. In deze schitterende manier van schilder. En hebben wij in oktober 2008 Gary en Katwhren ook mogen ontvangen in ons Atelier te Kraggenburg. In Oktober 2009 heeft Riek ook haar Platinaopleiding bij Gary Jenkins gevolgd in Berlijn. En in november 2011 nog een Master opleiding. De Gary Jenkins schilderworkshops zijn ook bekend van TV bij omroep Max.

Powertex workshops

Sinds 2010 is Riek ook Powertex docente en heeft ze in alle 5 niveau's haar certificaten behaalt. En hierin worden nu volop cursussen en workhops gegeven. Van tuinbeeld, decoratief object tot complete schilderijen.

Galerie de Voorst heeft een capaciteit van ongeveer 100 personen en is daarmee een perfecte locatie voor bijvoorbeeld kinderfeestje, vrienden en vriendinnen dag, een familiedag, een uitje voor een vereniging, teambuilding. De accommodatie wordt in toenemende mate gebruikt door bedrijven voor inspirerende bijeenkomsten. Maar ook kunnen wij bij u op locatie komen of welke locatie u maar wenst in binnen of buitenland. En kunnen wij vanaf 10 personen tot meer dan 100 personen tegelijkertijd een workshop verzorgen.

Staphorster stip workshops

De Staphorster stip is afgeleid van de Klederdracht die in Staphorst en Rouveen gedragen word sinds begin 1900. Sinds april 2016 is Riek gecertificeerd Staphorster drukster in deze techniek en geeft ze workshops en demonstraties. Hoe het drukken en de geschiedenis met elkaar verbonden zijn.

Vooral laagdrempelig

Of wij ons kunstenaar voelen? We voelen ons af en toe wel kunstenaar, we hebben wel niveau. Maar we blijven vooral laagdrempelig want het gaat er juist om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Wij vinden het erg leuk dat wij van onze hobby ons werk hebben kunnen maken en dat wij een ieder een plezierige dag, ochtend, middag, avond kunnen bezorgen en dat u met een eigen creatief product naar huis toe gaat.